Hopp til innhold

Overraskelsesmannen kan gjøre som Northug

VAL DI FIEMME (NRK.no): Chris Jespersen (30) kan takke nei når han blir tatt ut på det norske landslaget.

SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-TOUR-DE-SKI

Få hadde tippet det før sesongen. Søndag ble Chris Jespersen nummer to i Tour de Ski.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Italy Cross Country Tour de Ski

Chris Jespersen kan gjøre som Petter Northug.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

De norske herreløperne leverte et strålende Tour de Ski med seier til Martin Johnsrud Sundby, andreplass til Chris Jespersen, fjerdeplass til Petter Northug, femteplass til Sjur Røthe, sjuendeplass til Tord Asle Gjerdalen og tiendeplass til Didrik Tønseth.

To av løperne skiller seg fra de øvrige ved at de ikke er en del av det norske landslaget og har såkalte representasjonsavtaler når de konkurrerer for Norge. Petter Northug har som kjent takket nei til landslagsplass, mens Jespersen ikke er blitt tatt ut til forbundslag.

Det kommer han garantert til å bli til våren, etter at han kronet en imponerende sesong med å krysse målstreken på toppen av Alpe Cermis i Val di Fiemme som andremann.

Vil ikke svare

Men på direkte spørsmål fra NRK.no om han vil takke ja til plassen, svarer Jespersen følgende:

– Det tar jeg når sesongen er ferdig.

På oppfølgingsspørsmål fra andre medier, gjentar Jespersen det samme:

– Jeg er midt i en sesong. Det som er neste år, tar jeg til våren.

Det er imidlertid ingen tvil om at Jespersen er svært takknemlig for å ha fått en plass på det private laget Team United Bakeries. Han takker støtten han har fått fra laget og lagkameratene for at han endelig har stabilisert seg i den ypperste verdenseliten.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Intervju med Chris Jespersen som parkerte Petter Northug i monsterbakken og tok en overraskende andreplass i Tour de Ski. Reporter: Ida Nysæther Rasch

Se intervjuet med Chris Jespersen etter målgang.

Like bra utenfor

– Jeg fikk et tilbud i fjor. Vi får bra økonomisk støtte, alt av samlinger, egen fysio – vi har egentlig alt. Det er ingen grunn til at vi ikke skal gå like fort, sier Jespersen.

Han er ikke sikker på at Norges Skiforbund kan tilby ham et bedre opplegg.

– Uten tvil, svarer 30-åringen på spørsmål om det er mulig å gjøre det like bra utenfor landslaget.

Han føler seg likevel som en del av gjengen når han er ute på representasjonsoppdrag for Norge.

– Jeg føler jeg er ganske inne i miljøet. Det er gode kompiser av meg, alle som er på landslag, og mange bor i Trondheim også. Jeg føler egentlig ikke jeg er utenfor, sier han.

Så spørs det om Norges Skiforbund fortsatt tillater at løpere sier nei til landslaget neste vår. Forbundet har varslet at de vil ta en gjennomgang av sine egne regler fram mot skitinget neste sommer.

Kan tvinges inn på lag

Generalsekretær Stein Opsal hevdet i november overfor NRK.no at de kunne ha nektet Petter Northug å konkurrere internasjonalt for Norge allerede denne sesongen.

Spørsmålet handler om kommersielle rettigheter, og forbundet kan i framtida komme til å nekte løpere å stå utenfor landslaget.

– Ja, det er nok det vi fortløpende nå vurderer. Og det er jo riktig, hvis det nå blir enkelt å stå utenfor landslag med personlige sponsorer, så er det klart det kan være en utfordring for landslagsmodellen. Det er noe av det vi nå skal evaluere etter sesongen, for vår lojalitet ligger primært hos våre samarbeidspartnere. Så hvis vi føler vi har gått utover det vi føler er fornuftig, så vil vi stramme inn det for kommende sesong, sa Opsal i intervjuet med NRK.no.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP
  • Messi herjet foran rekordpublikum

    Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

    Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

    Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

    – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

    6Qza6mzjKT8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal